logo-t

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

 • Brain Damage -

  Brain Damage - "¡Ya No Màs!"

 • Devet godina Reggae hr-a

  Devet godina Reggae hr-a

 • Johnny Clarke:

  Johnny Clarke: "I danas živim i stvaram u Kingstonu, to je moj dom"

nike

Događanja
Vijesti
8. Studeni 2018

Reggae utorak: Baki Selecta, Shone Alcapone, Cromaicanz

It's a Dancehall thing
U utorak 13. studenog ekipa Reggae utorka seli se u toplije krajeve kroz selekciju karipskih i afričkih ritmova DJ Shone Alcaponea. Za dobru atmosferu i one ambiciozne koji žele ubrat najnovije dancehall pokrete, dolaze i Cromaicanz dancehall crew! Vrijeme je za poštenu 'čagu' bez kočnica. Ponesi plesne cipelice! 

Shone Alcapone
Osnivač i glavni DJ daleko poznatih Couple Up tuluma u Beogradu. Na lokalnoj sceni je prisutan već više od pet godina. Vrlo brzo nakon početka karijere je zaslužio status jednog od najperspektivnijih mladih DJa u Beogradu da bi nakon susreta s Tommy Tjem s kojim je pokrenuo izuzetno uspješne Couple Up tulume, zacementirao svoj status sjajnog partymakera i ambasadora karipske i afričke plesne muzike. Jedini je DJ u Beogradu specijaliziran za dancehall, soca, afrobeat i reggae i već dugi niz godina je rezident kluba KPTM. Zahvaljujući svom uspješnom dosadašnjem radu u Srbiji, dobio je pozive i stekao nova dragocjena iskustva nastupima na prestižnim festivalima i klupskim žurkama u: Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj i Crnoj Gori.

Cromaicanz 
Dancehall grupa iz Zagreba koja je inspirirana jamajkanskom kulturom, plesom kao umjetnošću i slobodom koju pruža. Kroz plesnu inicijativu Spread the Culture dovode brojne plesače i plesačice hip-hop i dancehall izričaja (Janet Phoenix, Jeo Da Dancer, Aga Morko...). Svakodnevno se usavršavaju, surađuju, uče i crpe inspiraciju od relevantnih dancehall plesača na svjetskoj i europskoj sceni (Jeo Da Dancer, Janet Phoenix, Sara Ganem Bumaye, Nick Black Eagle, Prince Black Eagle, Chin Overload Skankaz, Blacka Di Danca, Micki Overload Skankaz, Wendell Bullen, L.A.S Dancer Bigga, Nelly Danca...). Pozitivna vibra zajedništva u plesnoj zajednici je filozofija kojom se grupa vodi, a to potvrđuju brojni nastupi i suradnje na produkcijama Salsa Fusion, Hip hop house, Bailando, All styles battlevima, kazalištu Komedija, Spread the Culture, Buena Vista Club Zagreb te Exit festivalu. Članice Cromaicanz crewa svoje znanje i ljubav prema jamajkanskoj kulturi rado šire kroz organizaciju plesnih radionica koje samostalno održavaju (Plesni studio Fusion, Salsa Fusion, Funkadelic, TransForm crew, Buena Vista Club, B Residence plesni studio, Spread the Culture, Plesni centar Split, 7. Međunarodni dan plesa u Zadru, Bachata Inspire studio, Plesni studio Liberdance...).

Početak u 21h uz Baki Selecta iz Zion Radio sounda.
Donacija 10kn.
Tekst:   PR

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"