logo-t

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

 • Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

  Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

 • Alpha Steppa Meets Nai-Jah -

  Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Vijesti
8. Studeni 2018

Reggae utorak: Baki Selecta, Shone Alcapone, Cromaicanz

It's a Dancehall thing
U utorak 13. studenog ekipa Reggae utorka seli se u toplije krajeve kroz selekciju karipskih i afričkih ritmova DJ Shone Alcaponea. Za dobru atmosferu i one ambiciozne koji žele ubrat najnovije dancehall pokrete, dolaze i Cromaicanz dancehall crew! Vrijeme je za poštenu 'čagu' bez kočnica. Ponesi plesne cipelice! 

Shone Alcapone
Osnivač i glavni DJ daleko poznatih Couple Up tuluma u Beogradu. Na lokalnoj sceni je prisutan već više od pet godina. Vrlo brzo nakon početka karijere je zaslužio status jednog od najperspektivnijih mladih DJa u Beogradu da bi nakon susreta s Tommy Tjem s kojim je pokrenuo izuzetno uspješne Couple Up tulume, zacementirao svoj status sjajnog partymakera i ambasadora karipske i afričke plesne muzike. Jedini je DJ u Beogradu specijaliziran za dancehall, soca, afrobeat i reggae i već dugi niz godina je rezident kluba KPTM. Zahvaljujući svom uspješnom dosadašnjem radu u Srbiji, dobio je pozive i stekao nova dragocjena iskustva nastupima na prestižnim festivalima i klupskim žurkama u: Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj i Crnoj Gori.

Cromaicanz 
Dancehall grupa iz Zagreba koja je inspirirana jamajkanskom kulturom, plesom kao umjetnošću i slobodom koju pruža. Kroz plesnu inicijativu Spread the Culture dovode brojne plesače i plesačice hip-hop i dancehall izričaja (Janet Phoenix, Jeo Da Dancer, Aga Morko...). Svakodnevno se usavršavaju, surađuju, uče i crpe inspiraciju od relevantnih dancehall plesača na svjetskoj i europskoj sceni (Jeo Da Dancer, Janet Phoenix, Sara Ganem Bumaye, Nick Black Eagle, Prince Black Eagle, Chin Overload Skankaz, Blacka Di Danca, Micki Overload Skankaz, Wendell Bullen, L.A.S Dancer Bigga, Nelly Danca...). Pozitivna vibra zajedništva u plesnoj zajednici je filozofija kojom se grupa vodi, a to potvrđuju brojni nastupi i suradnje na produkcijama Salsa Fusion, Hip hop house, Bailando, All styles battlevima, kazalištu Komedija, Spread the Culture, Buena Vista Club Zagreb te Exit festivalu. Članice Cromaicanz crewa svoje znanje i ljubav prema jamajkanskoj kulturi rado šire kroz organizaciju plesnih radionica koje samostalno održavaju (Plesni studio Fusion, Salsa Fusion, Funkadelic, TransForm crew, Buena Vista Club, B Residence plesni studio, Spread the Culture, Plesni centar Split, 7. Međunarodni dan plesa u Zadru, Bachata Inspire studio, Plesni studio Liberdance...).

Početak u 21h uz Baki Selecta iz Zion Radio sounda.
Donacija 10kn.
Tekst:   PR

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"