logo-t

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Vijesti
9. Listopad 2018

Brain Damage snimio album u Kolumbiji

Izlazi za Jarring Effects
Na inicijativu Frédérica Péguillana Brain Damage prvi put nastupio je u Kolumbiji, u sklopu Télérama Dub festivala 2016. godine. Nepokolebljivom predanošću Macky Ruffa i La Gaitane, koje podržavaju umjetnici i mnogi sociokulturni koordinatori, kao kolektiv su svakodnevno bili angažirani prema mladima u zabačenim općinama Bogote. Zajedničko stvaranje bilo je odmah na stolu, a plodne studijske sesije s netipičnim umjetnicima tog grada spontano su se realizirale. Godinu dana kasnije, uz potporu Jarring Effectsa, Martin Nathan vraća se u Bogotu u sklopu projekta "France-Colombia Year", s čvrstom namjerom da završi projekt u pratnji Romain Etiennea (Item Collective) - fotografa iz Lyona  - za originalnu i suptilnu ilustraciju ove avanture. 

Pioniri kao što su Javier Alerta Kamarada ili Kontent Thug, koji su u devedesetima prvi put donijeli reggae i hip-hop u Kolumbiju i Jimena Angel, pop ikona s glasom svjetske klase ušli su u studio zajedno s Macky Ruff i La Gaitanom kako bi napravili militantne himne za novi album Brain Damagea. Na snimanjima su sudjelovali brojni glazbenici s udaraljkama, trombonisti, flautisti, harfovi i marimba svirači, a svi oni imaju znanje o pretcima i kulturnoj raznolikosti koja je karakteristična za ovu zemlju.

Novi album Brain Damage "¡Ya No Màs!" pliva protiv plime. Očekuju nas latino balade, nevjerojatne fuzije između digitalnih tehnika i stoljetnih tradicija, sjajna estetika kako bi se istakli sirovi i potresni tekstovi: svi sastojci za novi album jedinstveni su i govore o kontrastu kulturnih blaga zemlje kao i o svakodnevnoj životnoj oštrini. "¡Ya No Màs!" izlazi 19. listopada za Jarring Effects, a Martin Nathan kao Brain Damage dolazi u KSET 29. studenog predstaviti novo izdanje.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"
Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"