logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Vijesti
13. Lipanj 2018

Završne pripreme Overjama

Objavljen program

Overjam International Reggae Festival predstavlja kompletnu liniju i najnovije vijesti za sedmo izdanje festivala od 10. do 15. srpnja u Tolminu (Slovenija). Još jednom, okupili su najbolje od međunarodne i europske scene u smislu već utvrđenih, a i novih umjetnika.

Na glavnoj pozornici Ziggy Marley i New Kingston nastupiti će 12. srpnja, a na 13. srpnja će na tom mjestu nastupiti Macka B & Roots Ragga Band uz Mellow Mood, a 14.7. Protoje & Indiggnation će se pobrinuti za zatvaranje festivala. Glavna pozornica će također održati nastupe Awa Fall aka Sista Awa i The Sound Bebbles, Earth Beat Movement, Pokyman & Lukie Fwd, Sites Hlapci, Italee, Nadirah X & Israel Voice, Brain Holidays i Shanti Powa.

Dub pozornicu držat će domaćin zvuka Warrior Charge koji će biti u pratnji s OBF feat. Sr. Wilson & Charlie P, Paolo Baldini Dubfiles feat. Jules I i Andrew I, Coxsone Sound, Brother Culture, Kings Hi-Fi - Leo Samson, Digitron, Mmmeniga, DJ Kanto i Dub Kali. Na području dancehalla predsjedat će Huntin 'Sound, a također će imati i setove Northern Lights, Ma'Gash, Benny Page i Warrior Sounda, a tu su još Asher Selector, Fleck, Alpha Steppa i Umberto Echo.

Na spektakularnoj obali rijeke koja je karakteristična za mjesto festivala bit će DJ sessioni, radionice, aktivnosti za djecu, kao i Overjam University, koje će ove godine ugostiti pisca, novinara i londonskog američkog DJ-a Davida Katza koji će voditi panele posvećene reggae glazbi.

12. srpnja: talijansko-jamačansko povezivanje s Jacopoom i Lorenzo Garzia i Giulio Frausin iz Mellow Mooda, plus producent Paolo Baldini
13. srpnja: Tri generacije britanske kulture s Lloydie Coxsone, Macka B i Brother Culture
14. srpnja: Žene iz suvremene reggae glazbe s Nadirah, Italee i Michelle iz Northern Lights

Ove godine festivalska karta omogućuje tople tuševe, mobilno punjenje, depozitne kartice, sef, čepiće za uši, info-knjigu, toalete i, naravno, prekrasan kamp u prekrasnoj prirodi. Cijena festivalske ulaznice iznosi 120 € + provizija. Redoviti festivalski dani Overjama održavaju se od utorka 10. do subote 14. srpnja 2018., a dnevna ulaznica iznosi 29€. Festival započinje s dj programom u ponedjeljak, a od utorka se nastavlja punim programom festivala do subote, dok je nedjelja 15.7. rezervirana za odjavu programa.

Tekst:  

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"