logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Vijesti
10. Travanj 2018

Digitron sound system i Little Vex i Regulje u Sisku

Green Chill Party w/ Digitron Soundsystem! @ SKWHAT Sisak
Povodom nadolazećeg 20. travnja, Green Hillovci vam predstavljaju prvi od, nadajmo se, brojnih budućih Green Chill partija! Ideja partija je promoviranje domaće dub i reggae scene koja u Hrvatskoj raste iz godine u godinu. Dovodimo tako regionalno poznat Digitron sound system iz Zagreba i sisački projekt Little Vex i Regulje.

Digitron sound system
Hrvatski dub pioniri Digitron sound system dolaze u Skwhat po drugi put. Posljednji su put industrijski grad posjetili u sklopu Festivala Željezara, a ovaj put ih dovode sa željom da u Skwhatu ponovno čujemo kvalitetnog izvođača domaće dub scene. Sada već daleke 2007. godine, nastao je prvi hrvatski soundsystem kao ideja članova Bamwisea i Radikal Dub Kolektiva. Danas ih odmilja zovemo Digitroncima, a iza naziva stoji idejni začetnik Vrx te Jew Boy u ulozi MC-a. Rekli bismo da su Digitronci uspjeli stvoriti specifičan sound oblikovan dugim nizom godina aktivnog rada na međunarodnoj dub sceni. Ovi dečki zaista znaju što rade i iskreno u to vjeruju što nam pokazuju i suradnje s imenima kao što su Roots Collective, Dandelion SoundSystem, Jah Free, Coptic Sounds, Weeding Dub, Brainless i slično. Prepoznala je to i naša publika pa su ih ugostili festivali poput Seasplasha i Outlooka u Puli, Modem Festivala te Lost Theoryja koji je u međuvremenu preseljen u nešto topliju Španjolsku, a osnovali su i vlastitu izdavačku kuću - Digitron Records.

Little Vex i Regulje
Little Vex, punim imenom Vedran Šimunec, mladi je glazbenik iz Siska i veliki zaljubljenik u reggae glazbu. Počeo je kao bubnjar, ali ga je put odveo i prema drugim instrumentima pa se može reći i da je multiinstrumentalist. Do sada ste ga mogli viđati po ulicama hrvatskih, ali i europskih gradova s akustičnom gitarom i usnom harmonikom oko vrata kako svira poznate reggae/ska obrade. Surađuje i s One Dreadom te nastupa s njima u akustičnoj varijanti toga benda. Ove godine po prvi puta oko sebe okuplja bend koji dobiva naziv Regulje. Zajedno kreću raditi klupske svirke te počinju i s autorskim radom. A tko su Regulje? Regulje su šesteročlani bend u kojem sviraju Sven na klavijaturama, Hrvoje na bas gitari, Juran na lead gitari, Matej na bubnjevima te Antonija i Dario kao back vokali. Little Vex & Regulje za sada sviraju poznate reggae i ska covere (Bob Marley, Albarosie, Manu Chao, Dub fx, Rebelution...) ali polako kreću i u autorske vode te su najavili svoj prvi singl već za ovu godinu.

Da zaokružimo priču, Digitronci u "Skwhat" dolaze iz najpoznatijeg skvota ovih prostora čije je sjedište u Zagrebu - Autonomnog kulturnog centra Medika. Kada ih gledamo u Mediki, imamo osjećaj da su u svom dnevnom boravku!  Sastavni su dakle dio ekipe koja se godinama trudi zadržati autonomiju nad alternativnim kulturnim, glazbenim i kreativnim sadržajima te svojim sugrađanima nastoje ponuditi nešto drugo osim onog što je već dio svojevrsnog mainstreama. Medika tako okuplja mnoštvo mladih, pametnih ljudi te, zahvaljujući tome, i niz udruga i organizacija koje se bave aktivizmom te utjecanjem na pozitivnu promjenu lokalnih politika. Budući da i mi sami Skwhatovci nastoje ići tim putem, još im je nekako toplije oko srca što ćemo baš 20.4. ugostiti dio "stalnog postava" jedne tako hvalevrijedne inicijative kao što je Medika.

Bilo kako bilo, Digitronci će zasigurno do ranojutarnjih sati, zajedno s našim Vexom i Reguljama, držati Skwhat budnim i rasplesanim!
Minimalna donacija za upad: 20 kn
Tekst:  

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"