logo-t

 • Bamwise na otvorenju CirkoBalkane

  Bamwise na otvorenju CirkoBalkane

 • Izašao

  Izašao "Nordub", inovatorski reggae/jazz projekt

 • 10 godina Digitron sound systema

  10 godina Digitron sound systema

 • Homegrown Sound –

  Homegrown Sound – "March Against Oppression"

 • Krak in Dub -

  Krak in Dub - "Amazonite"

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
4. Travanj 2018

Conscious Youth dolazi i na Double Chamber #2

Wake the town & tell the people!
Klub Kotač, DC Rojc - Pula
Petak 13.4.2018. u 23h
upad: 30 kn / 4 eu
(ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)

Dub arena #6 tek je prošla, a proljeće nam je pred vratima! Ovaj put uz domaćine Munchiese i Deco - THeCo majstoricu Dubcat počastit ćemo vas (i sebe) jednim live actom iz UK – Conscious Youth!

Dubcat, nome de guerre naše drage Katje. Osim što kroz svoj deco team THeCo transformira venue naših sessiona iz seoskih diskaća u jazbine vrijedne Black Ark studia, ona je i vrijedna selektorica i diggerica zlatnih tuneova i verzija škole poput Scientista, Tubbya, Perrya…pa sve do tvrdeg UK steppersa. 

Conscious Youth, kada je Django Reinhard prvi put čuo raspy glas i trubu Louisa Armstronga na gramofonskoj ploci, briznuo je u plač i zavikao „Mon frère!“. Ista ljubav, strast i vizija koja je povezivala ove jazz velikane preko Oceana ponovila se kada su Munchiesi prvi put vidjeli/čuli dečke i djevojke iz dalekog Manchestera. Svjesni i beskompromisni, braća po oružju sakupljeni u live act iz nekolicine daleko poznatih projekata i bendova, poput Black Star Dub Collective, Autonomadsa i Dub Reaktiona ovaj pank-dub pomladak reinventa i pomiče granice muzike i aktivizma i jasno predstavlja novu struju Conscious bass glazbe u 21. stoljeću. Kao live act sačinjen od glazbenika, live mixinga i MC-a u Pulu dolaze u sklopu balkanske mini turneje koja obuhvaća Zagreb i Zenicu s bredrinima iz Zenicafaria Soundsystem i Homegrown Sounda - Seasplash pre party inna 420 style - Just Dubwise #11 with Conscious Youth.

Iza sebe imaju mnoštvo vinil i digitalnih izdanja koja možete čuti i nabaviti preko Woodland Records labela. Imali smo ih priliku i čast upoznati na prošloj ediciji Seasplash Festivala, i držimo da će naše prijateljstvo i suradnja rasti i srušiti izmišljene granice i zidove što nas dijele.

Conscious Youth live
Dubcat
Munchies Sound System

DECOS
THeCo

ART
Steppa ART
Tekst:  

Recenzije

Homegrown Sound – "March Against Oppression"
Eden Fight - "Reggaevolution"
Païaka - "The Line"
Krak in Dub - "Amazonite"
Preslušano: Alborosie, Pablo Raster, ELND, Fahbro