logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Vijesti
4. Travanj 2018

Conscious Youth dolazi i na Double Chamber #2

Wake the town & tell the people!
Klub Kotač, DC Rojc - Pula
Petak 13.4.2018. u 23h
upad: 30 kn / 4 eu
(ulaz je s bočne strane zgrade ispod Monte Zara)

Dub arena #6 tek je prošla, a proljeće nam je pred vratima! Ovaj put uz domaćine Munchiese i Deco - THeCo majstoricu Dubcat počastit ćemo vas (i sebe) jednim live actom iz UK – Conscious Youth!

Dubcat, nome de guerre naše drage Katje. Osim što kroz svoj deco team THeCo transformira venue naših sessiona iz seoskih diskaća u jazbine vrijedne Black Ark studia, ona je i vrijedna selektorica i diggerica zlatnih tuneova i verzija škole poput Scientista, Tubbya, Perrya…pa sve do tvrdeg UK steppersa. 

Conscious Youth, kada je Django Reinhard prvi put čuo raspy glas i trubu Louisa Armstronga na gramofonskoj ploci, briznuo je u plač i zavikao „Mon frère!“. Ista ljubav, strast i vizija koja je povezivala ove jazz velikane preko Oceana ponovila se kada su Munchiesi prvi put vidjeli/čuli dečke i djevojke iz dalekog Manchestera. Svjesni i beskompromisni, braća po oružju sakupljeni u live act iz nekolicine daleko poznatih projekata i bendova, poput Black Star Dub Collective, Autonomadsa i Dub Reaktiona ovaj pank-dub pomladak reinventa i pomiče granice muzike i aktivizma i jasno predstavlja novu struju Conscious bass glazbe u 21. stoljeću. Kao live act sačinjen od glazbenika, live mixinga i MC-a u Pulu dolaze u sklopu balkanske mini turneje koja obuhvaća Zagreb i Zenicu s bredrinima iz Zenicafaria Soundsystem i Homegrown Sounda - Seasplash pre party inna 420 style - Just Dubwise #11 with Conscious Youth.

Iza sebe imaju mnoštvo vinil i digitalnih izdanja koja možete čuti i nabaviti preko Woodland Records labela. Imali smo ih priliku i čast upoznati na prošloj ediciji Seasplash Festivala, i držimo da će naše prijateljstvo i suradnja rasti i srušiti izmišljene granice i zidove što nas dijele.

Conscious Youth live
Dubcat
Munchies Sound System

DECOS
THeCo

ART
Steppa ART
Tekst:  

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"