logo-t

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

 • Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

  Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

 • Alpha Steppa Meets Nai-Jah -

  Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Vijesti
3. Siječanj 2018

Dub Disorder Zagreb Edition

Novi session Sandokan Hifi -a
Vrijeme je da Sandokan Hifi ugosti slijedeći session u AKC Medici. Nakon što su održali četiri sessiona pod imenom Dub Disorder u Berlinu, program se sada preselio u Zagreb, gdje se održao prvi, već legendarni session, a slijedi nam 13. siječnja još bolji drugi! Dub Disorder vam predstavlja pravu autentičnu glazbu od rootsa kasnih 70ih preko rub-a-dub-a 80ih sve do modernog duba i steppersa.

Zenicafaria Sound (Zenica, Bosna i Hercegovina)
prvi ručno izrađeni dub sound system u povijesti BiH s punim soundom i punim crew-om
www.facebook.com/ZenicafariaSound
Na sjecištu kultura, između istoka i zapada, u zjenici Balkana, ne tako davne 2010 godine rodila se ljubav prema dubu. Mali kolektiv opasno je zagrizao na muziku s Jamajke dok se spuštao u kadi imitirajući povijesni bob tim. Iz ljubavi se rodila želja da se organizuju slušaone kako bi s drugim ljudima podijelili ova nova otkrića. Brzo se evolurialo kada su se otkrile teške bass linije iz UK-a i masnoća steppasa. Mozgovi su se isprali i počela je prava misija, da se izgradi prvi soundsystem u Bosni I Hercegovini. Prvih nekoliko godina su gradili nova poznanstva, sticali nova znanja i pustila da ideja dozrijeva. Napokon su 2016. godine počeli s izgradnjom svog soundsystema. Prvi dio soundsystema je završen ali put nikada ne prestaje, zapravo je tek počeo. Porodica se širi, grade se nove kutije, otvaraju se nova vrata percepcije.

Organizatori su prvog festivala DiY i soundsystem kulture u BiH, Gotiva Festa. Put ih je do sada vodio na razne lokacije širom bivše države, tako su se našli na Seasplash Festivalu, DUB CAMP-u, Tides of Youth Festivalu, Ritual Fest-u, Regeneraciji Dunava, Lunar Fest-u, Lost Theory Festivalu, Momento Demento Festivalu, te gostovali u Ljubljani u sklopu Dub Lab programa, u Zagrebu na Reggae Utorku u Mastersu, u Osijeku sudjelovali na Epic Dub Session-u, te također prenosili svoje vibracije u Sarajevu, Rijeci, Splitu, Mostaru, Tuzli, Subotici, Bihaću. Surađivali su s Bass Matters Soundsystem, Thunder of Jah Army Soundsystem, Munchies Soundsystem, Boca Soundsystem, Sandokan HiFi, Baga Sound,, Digitron Soundsystem, Low Frequency, Omanian, Homegrown Sound, Komorat, Butchaa MessenJah, Darez Selectah, Lewangz, Shalamanda Hi Fi, Kantri Man te mnogim drugima.

Belly Full (Zadar, Hrvatska) |
s punom snagom i punim stomakom
Belly Full bradom i stomakom dub aktivista, fejk skvoter i selekta, guši i praši već pola desetljeća tamo i vamo po festivalima i žurkama baziranim na reggae dub soundsystem kulturi. Jedan od osnivača Gotiva Festivala i donedavno član Zenicafarie, danas vrti solo, sa ploča i u digitali. Session mu je sažet od rootsa do dubwisea s društveno angažiranim porukama protiv granica, sexizma, kapitalizma i svakog sjebanog izma.

Sandokan Hifi (Berlin, Njemačka / Zagreb, Hrvatska) 
s punim crew-om i punim efektom
www.facebook.com/sandokanhifi
www.soundcloud.com/sandokanhifi
www.facebook.com/rawlphdread/
Osnovani u rujnu 2006. u Hannoveru, Njemačka, Sandokan Hifi, čudeći se gdje je vrijeme proletilo, slavio je svoj deseti rođendan prošle godine. Tada samo klinci zaraženi reggaeom, što su taman završili školu, Maui, Alex, Hanno i Silan počeli su vraćati roots & culture u reggae scenu, u kojoj je tada dominirao dancehall / bashment style. Nakon što je Maui otišao u inozemstvo, tri preostala člana počeli su organizirati partije u prostorima lokalne alternativne i skvoterske scene, Sandokan Hifi ostaje vjeran DIY etici, promovirajući socijalno-revolucionarno stranu reggaea, puštajući većinom roots, ali također dub, rub-a-dub i rocksteady.
Kroz godine su uspijeli sakupiti solidnu vinil kolekciju, izgraditi soundsystem, preseliti se u Berlin i pribaviti svu potrebnu opremu za predstavljanje roots reggae muzike na originalan način. Od tada su organizirali puno vlastitih soundsystem sessiona, također su puštali na mnogim festivalima i partijima kako domaćih tako i međunarodnih. Od kada se Alex preselio u Hrvatsku on većinom predstavlja sound kroz DJ setove, ali je to samo mali dio Sandokan Hifi iskustva. Kao uvijek Sandokan Hifi će zasjati u punoj slavi, s cijelim crewom i originalnim control towerom ukljućujući i njihovu čuvenu dub mašinu. Dužnost na mikrofonu vrši Silan aka Rawlph Dread koji je rezident MC od Sounda.

AKC Medika// Attack
Pierottijeva 11, Zagreb
Upad: 30 kn
Tekst:  

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"