logo-t

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

 • Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

  Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

 • Alpha Steppa Meets Nai-Jah -

  Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Vijesti
20. Prosinac 2017

Pet godina Irie Gardena

Slavlje, slavlje i samo slavlje!
Tko bi rekao da je prošlo već pet godina?! Svašta su doživjeli, razne su soundsysteme i izvođače doveli u Zagreb, a što je najvažnije, svaki put pune prostorije s našom dub obitelj i pozitivnim vibracijama uživajući u nevjerojatnim dozama bassa! Ni ovog puta neće bit drugačije, ekipa Irie Gardena slave rođendan s obitelji iz Italije i Pule: Shimana Sound System, Warrior Charge Soundsystem i Munchies Sound System koji će izgraditi soundsystem arenu u velikoj dvorani Željezničar 3. veljače i tako će njihov vrt opet postati epicentar bassa. Dođite i proslavite ovaj jubilej od pet godina postojanja i djelovanja na sceni. 

Ulazak je na vlastitu odgovornost, za eventualne oštećene sluhove ekipa Irie Gardena ne odgovara.
Upad: 30kn < 12h < 40kn

Službena stranica Irie Gardena:
www.facebook.com/iriegardendub/
Deco by: Irie Garden
 
Shimana Soundsystem (IT)
Shimana Sound System nam dolazi iz Italije (Udine) sa svojim friškim novo izgrađenim soundom, protresti korijenje Željezničara! Od 2013. godine, kada su počeli s radom, teže za zajedništvom i šire svoju obitelj svim ljudima koji dijele iste ljubavi s njima, bilo muzičke ili životne. Danas broje četiri člana. Soundsystem je u početcima nastao kao roots reggae i dub soundsystem, pa od njih možete očekivati isključivo roots i steppas dub- žestoke selekcije!

Warrior Charge Soundsystem (IT)
Warrior Charge iz Italije (Udine), soundsystem poznat po svojoj jarkoj crvenoj boji, dolazi natrag u Zagreb! Izrasli su 2006. godine iz lokalne DIY scene, šireći pozitivne vibracije i duh suradnje u izgradnji jednog pravednijeg svijeta. Od tada dijele pozornicu s legendama scene (Jah Shaka, Zion Train, Aba Shanti, Channel One, The Disciples, Weeding Dub) i nastupaju na brojnim festivalima, kao što su Zion Station, Festintenda, Heartical Vibes, Dub Gate.

Munchies Sound System (HR)
Munchies Sound System je projekt pokrenut 2013. god. kada se dvoje prijatelja odlučuju upustiti u izgradnju prvog pulskog soundsystema posvećenog roots i dub glazbi. Do sada su gostovali na raznim festivalima kao što su: Tides of Youth festival, Seasplash festival, Overjam festival, ponovo Lost Theory festival i Dub Freeqs festival u sklopu Momento Dementa festivala, a sami su organizirali prvi Soundsystem meeting u Puli, te nastavili niz s uspješnim dub događanjima. Njihova selekcija je putovanje koje kreće od rootsa 70-ih i 80-ih sve do modernog zvuka ponajviše engleskog i francuskog duba. Omiljeni izvođači su Uk velikani Jah Shaka, Iration Steppas, The Disciples, Aba Shanti, Channel One, Twinkle Brothers, francuski OBF, BBJ i naravno najveći support ide domaćim dub veteranima članovima Radikal Dub Kolektiva, Dubble i Digitron SoundSystemu. Poruka koju se trude podijeliti svojim jakim vibracijama je pozitiva, otvorenost uma ka novim iskustvima i ujedinjena borba protiv babylonske opresije i sveopćeg ignorance-a.
Tekst:  

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"