logo-t

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

 • Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

  Che Sudaka i Gustafi obilježili dan migranata u Rijeci

 • Ska glazba sa stilom

  Ska glazba sa stilom

 • Alpha Steppa Meets Nai-Jah -

  Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Vijesti
2. Kolovoz 2017

Bliži se Overjam festival

​U Tolminu će se uskoro čuti zvukovi reggae glazbe​ 

Manje od dva tjedna dijele nas od dolaska šestog izdanja Overjama u Tolminu. Svi će ritmovi reggae glazbe biti zastupljeni od utorka, 15. do subote 19. kolovoza. Među izvođačima najistaknutiji su Ky-Many Marley, Don Carlos, Freddie McGregor, Alborosie, Richie Spice i Dub FX, a tu je još pregršt izvođača koji zastupaju reggae, dub, dancehall, jungle kao i druge podžanrove reggae glazbe. Glazbeni dio Overjama ove godine održat će se na tri pozornice- primarna, Yellow Stage, smješten je u srcu festivala i ugostit će noseća imena festivala. Na Green Stageu će biti mnogo selektora reggae, ska, dancehall i dub smjerova, a dok će na Red Stageu biti zastupljena sound system kultura.

Overjam ne oduševljava „samo” s nizom raznovrsnih i kvalitetnih reggae izvođača - njegovi specijaliteti su i lijepi geografski položaj i široki festivalski program. Postoje aktivnosti za djecu, koje se provodi pod nazivom Overjam4Kidz - za najmlađe se pripremaju glazbene i likovne radionice, razne igre i mnoge druge uzbudljive dnevne aktivnosti. Sprema se također zanimljiv program u sklopu programa Overjam Univerze koji svaki dan počinje u 14.00 sati. Ove godine će se dotaknuti teme kao što su žene u reggae glazbi, razvoj reggae glazbe, reggae u Sloveniji, kao i mnoge druge teme vezane za reggae glazbu.

Premda je puno manji od Rototom Sunsplasha, tolminski Overjam itekako može stati uz bok velikom festivalu u Španjolskoj, popisom izvođača koji je svake godine sve bogatiji. Alborosie, Ky-Mani Marley, Don Carlos, Dub FX, Freddie McGregor, Ward 21, General Levy, Skarra Mucci i Panda Dub samo su neki od izuzetno kvalitetnih izvođača koji će nastupati na Overjamu od 15. do 18. kolovoza.

Ulaznice za Overjam dostupne su putem online trgovine MH Shop i preko Eventima, cijena festivalske ulaznice iznosi 89 € + fee ili samo za jedan dan (cijena ulaznice je 25 € + naknada). Ulaznica za warm up 15. kolovoza je 20 €. Ulaznice koje će biti na raspolaganju na festivalu biti će skuplje, tako da vam savjetujemo da "ubodete" svoju ulaznicu na vrijeme. 

Na Overjam možete doći i s organiziranim prijevozom koje provodi vanjski partner organizatora. Sve informacije dostupne su na linku.

Tekst:  

Recenzije

Alpha Steppa Meets Nai-Jah - "The Great Elephant"
Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"