logo-t

Waitapu promovira album u Attacku
Vijesti

Waitapu promovira album u Attacku

Promocija albuma "Hortus"
Hornsman Coyote u Zagrebu
Vijesti

Hornsman Coyote u Zagrebu

Promocija albuma "Sevengreen" u Hard Placeu
Dub Gabriel - "ADSR Dub"
Recenzije

Dub Gabriel - "ADSR Dub"

Retrofuturistično
8 godina Reggae hr-a: Raggalution u Zagrebu
Vijesti

8 godina Reggae hr-a: Raggalution u Zagrebu

Promocija albuma "Gatekeeper"
Macka B - "Health is Wealth"
Recenzije

Macka B - "Health is Wealth"

U zdravom tijelu zdrav duh
Ishan Sound u Splitu
Vijesti

Ishan Sound u Splitu

Ishan Sound dolazi na treći rođendan GartzSounda
prev
next

nike

Događanja
Vijesti
2. Kolovoz 2017

Bliži se Overjam festival

​U Tolminu će se uskoro čuti zvukovi reggae glazbe​ 

Manje od dva tjedna dijele nas od dolaska šestog izdanja Overjama u Tolminu. Svi će ritmovi reggae glazbe biti zastupljeni od utorka, 15. do subote 19. kolovoza. Među izvođačima najistaknutiji su Ky-Many Marley, Don Carlos, Freddie McGregor, Alborosie, Richie Spice i Dub FX, a tu je još pregršt izvođača koji zastupaju reggae, dub, dancehall, jungle kao i druge podžanrove reggae glazbe. Glazbeni dio Overjama ove godine održat će se na tri pozornice- primarna, Yellow Stage, smješten je u srcu festivala i ugostit će noseća imena festivala. Na Green Stageu će biti mnogo selektora reggae, ska, dancehall i dub smjerova, a dok će na Red Stageu biti zastupljena sound system kultura.

Overjam ne oduševljava „samo” s nizom raznovrsnih i kvalitetnih reggae izvođača - njegovi specijaliteti su i lijepi geografski položaj i široki festivalski program. Postoje aktivnosti za djecu, koje se provodi pod nazivom Overjam4Kidz - za najmlađe se pripremaju glazbene i likovne radionice, razne igre i mnoge druge uzbudljive dnevne aktivnosti. Sprema se također zanimljiv program u sklopu programa Overjam Univerze koji svaki dan počinje u 14.00 sati. Ove godine će se dotaknuti teme kao što su žene u reggae glazbi, razvoj reggae glazbe, reggae u Sloveniji, kao i mnoge druge teme vezane za reggae glazbu.

Premda je puno manji od Rototom Sunsplasha, tolminski Overjam itekako može stati uz bok velikom festivalu u Španjolskoj, popisom izvođača koji je svake godine sve bogatiji. Alborosie, Ky-Mani Marley, Don Carlos, Dub FX, Freddie McGregor, Ward 21, General Levy, Skarra Mucci i Panda Dub samo su neki od izuzetno kvalitetnih izvođača koji će nastupati na Overjamu od 15. do 18. kolovoza.

Ulaznice za Overjam dostupne su putem online trgovine MH Shop i preko Eventima, cijena festivalske ulaznice iznosi 89 € + fee ili samo za jedan dan (cijena ulaznice je 25 € + naknada). Ulaznica za warm up 15. kolovoza je 20 €. Ulaznice koje će biti na raspolaganju na festivalu biti će skuplje, tako da vam savjetujemo da "ubodete" svoju ulaznicu na vrijeme. 

Na Overjam možete doći i s organiziranim prijevozom koje provodi vanjski partner organizatora. Sve informacije dostupne su na linku.

Tekst:  

Recenzije

Macka B - "Health is Wealth"
Dub Gabriel - "ADSR Dub"
Chronixx - "Chronology"
Alborosie - "Freedom in Dub"
Lee Scratch Perry and Subatomic Sound System - "Super Ape Returns to Conquer"