logo-t

 • Bamwise na otvorenju CirkoBalkane

  Bamwise na otvorenju CirkoBalkane

 • Izašao

  Izašao "Nordub", inovatorski reggae/jazz projekt

 • 10 godina Digitron sound systema

  10 godina Digitron sound systema

 • Homegrown Sound –

  Homegrown Sound – "March Against Oppression"

 • Krak in Dub -

  Krak in Dub - "Amazonite"

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
23. Svibanj 2017

Drugo izdanje Membrain festivala

Drugo izdanje Membrain festivala i ovo ljeto u Šibenik dovodi najbolje od europske underground bass scene
Najnoviji festival bass glazbe koji je prošlo ljeto započeo u Šibeniku, Membrain festival vraća se i ove godine na prekrasnu plažu bivše vojarne Minerska u šibenskom kanalu i donosi najbolje od europske underground bass scene. Tako će ovog ljeta od 10. do 13. kolovoza hangare, plažu i borovu šumu bivšeg vojnog objekata dobro protresti preko 50 izvođača iz cijele Europe koji će na tri pozornice u četiri dana slaviti d'n'b - dubstep - liquid - dub - global/tropical i druge srodne žanrove bass kulture.

“Prošle godine smo uspješno startali, lokacija je nešto najljepše što smo vidjeli u svijetu, i zato se i ove godine vraćamo u Šibenik. Nastavljamo s idejom da se Membrain prepozna kao mjesto gdje će publika iz cijelog svijeta koju povezuje bass kultura uživati u kombinaciji atmosfere iz europskih underground klubova pomiješane s predivnom mediteranskom klimom, suncem, morem, šumom i vašom gastro ponudom. Ove godine namjeravamo cijeli festival dignuti na jedan veći nivo pogotovo u marketinškom smislu, tako da očekujemo više stotina posjetitelja iz Hrvatske i Europe.” govori Davor Dedić, idejni začetnik festivala, Splićanin koji godinama živi u Amsterdamu gdje radi kao DJ i promotor d'n'b glazbe.

Ovogodišnji lineup za Membrain festival 2017. upravo je finaliziran, a u Šibenik i ovo ljeto dolaze neka od najaktualnijih imena svog žanra iz Engleske, Nizozemske i drugih europskih zemalja. Svoje prošlogodišnje odlične nastupe ponavljaju nizozemski prvaci brzog slomljenog ritma NCT i T&Sugah, a njima se pridružuje i britanska d'n'b legenda Hydro, te britanski dubstep majstor Sepia i razigrani Francuz Rafael Aragon koji će rasplesati sve svojim global/tropical stilom. Predstavnik Hrvatske i regije među headlinerima svakako je Filip Motovunski, najpoznatije domaće d'n'b ime koji ove godine slavi 10 godina rada te povodom tog velikog jubileja dolazi u Šibenik.

Ovogodišnja novost je i organizirani kamp za sve posjetitelje. Suradnja između Membrain festivala i kampa u Zablaću, rezultirala je velikim prostorom za odmor i dodatne aktivnosti svega dva kilometra od uvale Minerska, u predivnom kampu u Zablaću, što je sigurno sjajna vijest za sve one koji žele četiri dana provesti na jednom od najatraktivnijih mjesta na obali srednje Dalmacije. I ovogodišnji Membrain festival organizira se pod okriljem šibenske udruge P.A.R.K. koju dobro poznajemo po njihovim dugogodišnjim uspješnim projektima – manifestacija Kulturaljka i festival Regius. Uskoro stižu informacije o cijenama karata za Membrain fest 2017. a do tada sve pratite na
www.membrainfestival.com
www.facebook.com/membrainfestival
Tekst:   Lovorka

Recenzije

Homegrown Sound – "March Against Oppression"
Eden Fight - "Reggaevolution"
Païaka - "The Line"
Krak in Dub - "Amazonite"
Preslušano: Alborosie, Pablo Raster, ELND, Fahbro