logo-t

11. Skaville Festival
Vijesti

11. Skaville Festival

Nadolazi nam 11. izdanje Skaville festivala
E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
Vijesti

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
Samory I - "Black Gold"
Recenzije
Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.
Vijesti

Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.

Stigli novi datumi i puštene prve ulaznice za Seasplash 2018.
Overjam Festival opravdao povjerenje publike
Izvještaji

Overjam Festival opravdao povjerenje publike

Treći dan šestog dana Overjama
prev
next

nike

Događanja
 • 25.8.2018. | Q bar, Zadar

  One Dread

  Upad: 0 kn

 • 25.8.2017. | Stari grad, Đurđevac

  Brain Holidays, Ogenj

  Upad: 0 kn

 • 26.8.2017. | Kokopelli Beach Bar, Šimuni, Pag

  One Dread

  Upad: 0 kn

 • 26.8.2017. | Gradsko kupalište, Bjelovar

  Brain Holidays

  Upad: 0 kn

 • 1.9.2017. | Vintage Industrial Bar, Zagreb

  Brain Holidays acoustic

  Upad: 0 kn

 • 1.9.2017. | Močvara, Zagreb

  BASS EXPERIENCE

  Upad: 0 kn

 • 5.9.2017. | Masters, Zagreb

  # Reggae utorak: E3, Egoless, Sapleo, Inka

  Upad: 30 kn

 • 9.9.2017. | Inkubator / dvorište Galerije K2, Križevci

  # 11. Skaville Festival 2017.: THE INVISIBLES, DESKARATS, EMPATEE DU WEISS

  Upad: 45/55 kn

Vijesti
24. Travanj 2017

Nova imena na Seasplashu

Otkrivena imena iz još jednog vala izvođača 15. Seasplasha
Echo Beach Lifefidelity
Echo Beach njemačka je izdavačka kuća s bazom u Hamburgu specijalizirana za dub i reggae, sa pratećim podetiketama: Select Cuts, Collision, Dude i Avantart. Moto im je Dub the system & dub the world! Pokretač etikete, Nicolai Beverungen, dugogodišnji je resident u Lounge Club Hamburg, a sa svojim Lifefidelity programom nastupao je diljem svijeta, među ostalim i na festivalima i eventima kao što su Batofar (Paris), Dub Club (Vienna), Reggae Summerjam (Cologne), Big Chill (London), Dub Champion Festival Vienna, Standard Hotel - Gateway near heaven… (Los Angeles), Dubmission (Los Angeles), Fusion Festival Berlin, Geometry Of Now Festival Moscow...

FLeCK
FleCK, svjetski poznati jungle/d'n'b DJ i producent, kroz godine glazbenog stvaralaštva i djelovanja na sceni postaje član Kings Hi-Fija i Boom Sound kolektiva. Unazad nekoliko godina objavljuje za prestižne izdavačke kuće: Serial Killlaz, Dread Recordings, Scotch Bonnet, ODG, Chopstick Dubplate, Liondub International, Lion’s Den, Nice Up!, Born on Road i Universal Egg.

Bamwise
Bamwise je šesteročani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ-ice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Nedavno su objavili dugo očekivani album prvijenac naziva "Soundproof", pod okriljem etikete PDV.

Brain Holidays
Brain Holidays je zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Vlasnici su dva hvaljena studijska albuma "Stereo Roots" i "Save Peace Babylon Delete", a treći pod nazivom "System Error" izašao je na prvi dan proljeća 2017. godine. Glazbena podloga ovog benda temelji se na pozitivi svakodnevnice uz tematske varijacije od ljubavi do aktualnih ekonomskih i društvenih problema.

Killo Killo Banda
Vojislav Malešev, poznat kao Killo Killo, pjevač je, kantautor i MC iz Novog Sada. Poslije nekoliko godina samostalnog rada na pjesmama, 2007. godine odlučio je okupiti bend baziran na roots reggaeu koji sadrži elemente ska, rock-steadya i dance-halla, pa sve do tipičnih karipskih stilova. Nerijetko miješa zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluesa.

Stereo Banana
Stereo Banana za sebe tvrde da su intergalaktička kaznena ekspedicija i još k tome da su eksplozivni dvojac koji gruva kombinaciju hip-hopa i d'n'b-a već dugi niz godina. Na premijerni nastup na Seasplashu dolaze iz Niša, iza sebe imaju dva albuma.

Lion’s Den
Ras Lion je ovisnik o glazbi, a radi sve od produkcije, promocije, selektiranja do inžinjeringa zvuka. Ima svoj studio, izdavačku kuću i soundsystem, a već dugo djeluje kao član DubDerGutenHoffnung i Serendubity festivala.

Melodub Sound System
Projekt su 2011. godine pokrenuli Kim i Jahraw, zaljubljenici u sound system kulturu. Godine 2012. počinju graditi svoj ručno rađeni sound system, ispočetka s dva scoopsa, koji ubrzano nadograđuju, a danas se sastoji od osam bass kutija. Iza sebe imaju mnogobrojne nastupe s eminentnim izvođačima bass glazbe, njihove selekcije kreću se od roots reggaea do žestokog duba. Melodub konstantno radi na unapređenju soundsystema s ciljem snažnog i kvalitetnog zvuka, kako bi slušateljima omogućili jedinstveno glazbeno putovanje.

RDH Hi-Fi
Clem i Simon su dvojac koji je 2011. godine započeo projekt RDH Hi-Fi i postao dio soundsystem kulture, kao i pokreta. Njihova selekcija plovi kroz razne stilove reggae i dub glazbe, od roots početaka, pa sve do žestokih dubova novih generacija koje Clem miksa u vlastitom studiju. Dijelili su pozornicu s izvođačima kao što su Blackboard Jungle, King Earthquake, O.B.F ili Stand High Patrol, šireći pozitivne poruke sa spiritualnim vibracijama njihovih svirki.
Tekst:   Seasplash PR

Recenzije

Samory I - "Black Gold"
Vivian Jones - "Deep Roots"
Trilion - "Ain't No Future With No Past"
Waitapu - "Hortus"
Bob Marley and The Wailers - "Exodus 40"