logo-t

Filip Motovunski remiksirao "Belly Of The Beast"
Slušaj ovo

Filip Motovunski remiksirao "Belly Of The Beast"

Hornsman Coyote & Jah Mason - Belly Of The Beast (Filip Motovunski Remix)
Outlook kao Waterlook 2017.
Izvještaji

Outlook kao Waterlook 2017.

Englezi u najlonima, skupa cuga i setovi od kojih pukne srce
Outlook Orchestra oduševila Arenu
Izvještaji

Outlook Orchestra oduševila Arenu

Otvaranje desetog Outlook festivala 
Diamusk - "Freedom"
Recenzije

Diamusk - "Freedom"

Prvo je bila ljubav, kroz nju je došla i sloboda
Fokus - "Move Outta Babylon"
Slušaj ovo
prev
next

nike

Događanja
Vijesti
15. Ožujak 2017

Promocija albuma Brain Holidaysa u Čakovcu

Pred nama je slavljeničko, jubilarno deseto izdanje čakovečkog Heavyweight bass programa i Seasplash warm up party
Ovom prigodom Heavyweight bass program se selim u Metalac Industrial Bar, 31. ožujka a osim standardno vrhunske glazbe čeka nas i niz iznenađenja. Odlučili su ugostiti najbolji domaći reggae bend Brain Holidays, kojima ovih dana izlazi odličan treći album "System Error", predstavit će se čakovečki selektori okupljeni u Resistor soundsystem, a sve će biti u znaku najave petnaestog Seasplash Festivala (za isti će se nagradnom igrom djeliti dvije festivalske ulaznice), svakako je ovo događaj koji se ne propušta!

Brain Holidays
Zagrebački Brain Holidays su ujedno i prvi hrvatski autorski roots reggae band, osnovan 2000. godine. Uz spomenuti novi album 'System Error' kojeg će predpremijerno predstaviti baš u Čakovcu, imaju i dva hvaljena albuma 'Stereo Roots' i 'Save Peace Babylon Delete'. Hvaljeni su i prepoznati i van granica, pa su tako i česti gosti eminentnih reggae festivala. Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje. Osim autorskog materijala, bend će odsvirati i kratki Bob Marley tribute set u kojem će dodatno predstaviti toplinu karipskih ritmova Jamajke.
www.facebook.com/holidays.brain/
www.youtube.com/watch?v=9WODDtFKIdI

Resistor soundsystem
Resistor, prvi ozbiljniji čakovečki soundsystem, osnovan je u ožujku 2017. godine, nakon što su trojica selektora, residenti čakovečkog kluba Prostor, zaljubljenika u reggae, dub, duboke masne bass tonove i glazbu odlučili zajedno promovirati galazbeni stil i širiti pozitivne bass vibracije. Do sad su uglavnom nastupali samostalno, bili uključeni u organizaciju mnogih događanja, svirali u dub bendu, te je kao logičan slijed bilo udruživanje i zajedničkim znanjima i snagama birati i predstavljati kvalitetnu glazbu, dokumentarne filmove, organizirati radionice i ugostiti slične izvođače. Ideja je i educiranje i svojevrsno glazbeno putovanje kroz šezdesetogodišnju povijest dub glazbe i soundsystem kulture, kroz roots reggae korjene i klasične dub forme i njegove škole i modernije podstilove.

15. Seasplash Festival nagradna igra
Najdugovječniji domaći festival ove godine se ponosi svojim petnaestim izdanjem, od nekolicine entuzijasta u prvim godinama, danas srećemo sve veći broj ekipe iz naših krajeva u Fort Punta Christo u Puli, te se počinjemo polako zagrijavati i planirati slobodne dane od 20.-23. srpnja. Organizatori su odlučili počastiti s dvije festivalske ulaznice, koje će izvlačenje nakon nastupa Brain Holidays, osvojiti dvoje najsretnijih, tako da obavezno sačuvajte kupon koji ćete dobiti na ulazu. Osim ulaznica, pripremili su i nekoliko 'utješnih' nagrada. 

Heavyweight bass je pokrenut u travnju 2014. godine i do sad je ugostio brojne izvođaće: Waitapu, Trip to Zion, Egoless, Kingston Sound, Digitron Soundsystem. Džemper, What the Funk, Leeks, Balkans Hi-Fi, Haris Pilton, Kali Fat Dub, Meniga, Sapleo. Dr Obi, Kontra, Mefa & Slavonija Vibes, Sandroid, Kninjah, EmiXXL... 

Početak u 21:30, minimalna donacija 20 kn
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Lee Scratch Perry and Subatomic Sound System - "Super Ape Returns to Conquer"
Diamusk - "Freedom"
Pablo Raster feat AntZoni Rubio - "Sound Na Kanji"
Samory I - "Black Gold"
Vivian Jones - "Deep Roots"