logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Izašao prvi hrvatski riddim EP -

  Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

 • Black Uhuru - “As The World Turns”

  Black Uhuru - “As The World Turns”

nike

Događanja
Vijesti
7. Ožujak 2017

Mark Wonder u Ljubljani

​U ljubljanski ZOO klub u subotu 25. ožujka dolazi Mark Wonder
Iako reggae glazba u Sloveniji u odnosu na komercijalnu nema veliku publiku, uloga publike je vrlo angažirana. Svake godine, Sloveniju također posjećuju glazbenici iz kolijevke reggae glazbe, Jamajke.
Ovogodišnji prvi glazbeni posjet s Jamajke održat će se posljednje subote u ožujku 25.3., kada u klubu ZOO u Ljubljani nastupa Mark Wonder, koji dolazi u Sloveniju po prvi put.​

Mark Wonder ima gotovo 30 godina bogate glazbene karijere u kojoj je nanizao nekoliko uspješnih singlova, a jedan od vrhunaca karijere je doživio u 2009. godini, kada je predstavljen album "Keeping It Real", na kojem je ugostio velika svjetska imena reggae kao što su Sizzla, Junior Kelly, Ziggy Marley, Gentleman, Michael Rose i druge. Njegov glazbeni talent na početku je njegovala njegova majka, koja je bila oduševljena njegovim vokalom. Na početku karijere je postao jedan od najperspektivnijih mladih glazbenika s Jamajke. Njegove prve pjesme objavljene su 1988. godine, uključujući i legendarnog "Caution, "Girl I Like Your Style" i "We Rule", koje je snimio za producenta Mauricia "Jack Scorpio" Johnsona, poznatijeg kao Black Scorpio sound system.

Njegov prvi album "Signs Of The Times" objavljen je 1996. godine za nizozemski label Zola & Zola, a do sad broji devet albuma. Surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima kao što su Sizzla, Capleton, Luciano, Gentleman. Od prvog albuma nadalje, Mark Wonder proglašen je da će popuniti prazninu za prerano preminulog, ali nikada nije zaboravljenog pjevača i glazbenika po imenu Garnett Silk. Njegovi tekstovi govore o suvremenim pitanjima na Jamajci i širom svijeta, a pjesme s naslovima kao što su "So Much War", brzo su dobivale nove obožavatelje.

Glazbena pratnja Mark Wondera biti će Bramma Shanti iz Belgije, kojeg publika dobro poznaje po dovođenju inozemnih imena i zato što redovito piše blog za jedini slovenski reggae portal Reggae.si.

Nastupiti će imati jedan od pionira slovenske reggae scene Ziggi Mastah (Dubtafari Sound) i The W!ld Citizen,protagonist reggae večeri u klubu ZOO, dok iz Pule dolazi ShugaMan, koji je između ostalog, poznat iz emisije PulaP Reggae Station na Radio Maestralu.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"