logo-t

Filip Motovunski remiksirao "Belly Of The Beast"
Slušaj ovo

Filip Motovunski remiksirao "Belly Of The Beast"

Hornsman Coyote & Jah Mason - Belly Of The Beast (Filip Motovunski Remix)
Outlook kao Waterlook 2017.
Izvještaji

Outlook kao Waterlook 2017.

Englezi u najlonima, skupa cuga i setovi od kojih pukne srce
Outlook Orchestra oduševila Arenu
Izvještaji

Outlook Orchestra oduševila Arenu

Otvaranje desetog Outlook festivala 
Diamusk - "Freedom"
Recenzije

Diamusk - "Freedom"

Prvo je bila ljubav, kroz nju je došla i sloboda
Fokus - "Move Outta Babylon"
Slušaj ovo
prev
next

nike

Događanja
Slušaj ovo
26. Lipanj 2017

Diamusk - "Concrete Jungle"

Novi singl produktivne Adise
Nakon prvog singla "Freedom", Diamusk je objavila drugi singl "Concrete Jungle" koji najavljuje izlazak njenog drugog solo albuma i Adisinog sedmog studijskog izdanja. Album "Freedom" je nastavak priče s prošlogodišnjeg albuma "Wadada", autentičnog zvuka i s 10 autorskih pjesama. Na albumu je radila stalna Diamusk ekipa. Adisa potpisuje tekstove i vokale, dok na aranžmanima i kompoziciji radi zajedno s mužem Aldinom koji je ujedno i producent. Trubu svira Norvežanin Hallvard Lyssand, dok je Djani Pervan zadužen za mastering. Album je snimljen u LivingRoom Studiju i bit će objavljen bez službenog izdavača krajem kolovoza. Singlovi "Freedom" i "Concrete Jungle" su već na svim streaming platformama na kojima ce također biti dostupan i cijeli album "Freedom" krajem kolovoza.

Adisa je ranije najavila da će album "Freedom" biti pun iznenađenja. Specijalni gost na jednoj pjesmi je makedonski glazbenik Kiril Kuzmanov, saksofon i flauta. Narocito zanimljiva suradnja je featuring sa srpskim izvođačem Nemanjom Kojićem aka Hornsman Coyote (Eyesburn, Soulcraft, Remedy) a drugi featuring na albumu, što je mozda još veće iznenađenje, je s Alanom Hajdukom aka Highway Man (ex Gluho Doba, Dubioza Kolektiv).

Istovremeno je izašla i traka "Plamen" koja je kolaboracija s austrijskim reggae produkcijskim timom House of Riddim. Ona će se naći na kompilaciji "World Wide Riddim" zajedno s dvadesetak različitih izvođača iz cijelog svijeta koji su na istu kompoziciju svoje izvedbe snimili na maternjem jeziku.

Adisa o novom singlu i novom albumu: "Šta je to sloboda, znamo li? Živimo u betonskim kutijama udobno zaštićeni od slobode. Gubimo se u haosu ogledajući se u bizarnim banalnostima, panično se opredjeljujući da budemo sitne duše jer možda tako možemo opstati. Bombarduju nas strahom, oprezom, grčom, a zapravo sve je u redu. Haos je vjestački, istina izvitoperena, osjecaj je stvaran, imate li taj osjećaj? Diamusk nastavlja svoju priću, nebitan je broj ljudi do kojih će doprijeti. U današnjoj hiperprodukciji nametnute mainstream muzike je revolucionarno biti nešto potpuno suprotno navedenom. Tvrdoglavo sam odana onom sto osjećam, to iskazujem. To je dio moje slobode."

Adisa Zvekić je rođena u Zenici (BiH), glazbom se bavi 20 godina. Jedinstveni i moćni vokalni performans, tekstovi, kao i ukupan autorski rad, bili su vitalan doprinos u bendovima kao sto su Gluho Doba against Def Age, Dubioza Kolektiv i La Cherga. Iza nje je preko 500 koncerata širom Europe i sedam studijskih albuma. Iz svog doma u Bergenu u Norveškoj pokrenula je vlastiti solo projekt pod pseudonimom Diamusk.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Lee Scratch Perry and Subatomic Sound System - "Super Ape Returns to Conquer"
Diamusk - "Freedom"
Pablo Raster feat AntZoni Rubio - "Sound Na Kanji"
Samory I - "Black Gold"
Vivian Jones - "Deep Roots"