logo-t

 • Del Arno Bend -

  Del Arno Bend - "Ako ne znaš šta da radiš"

 • Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

  Nova dub/reggae večer na A Weekend Block Partyu

 • Novo izdanje AmpliFyah Musica

  Novo izdanje AmpliFyah Musica

 • Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

  Alpha Steppa napravio potres u Željezničaru

 • Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

  Beogradski FC Apatride Utd predstavio novi album

 • Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

  Seasplash se seli u Šibenik i dovodi kraljeve duba i reggaea

nike

Događanja
Reggae slovenija
Recenzije
Ammonite Records
Ammonite Records 2018.
21. Svibanj 2018

Ras Mc Bean & Soulcraft – „Reggae On A Mission“

Uspješno izvedena misija
Dodatna slika 1

Beogradski sastav Soulcraft nije nepoznanica na regionalnoj reggae sceni. Ovaj relativno mlad bend već smo susreli u suradnji s Hornsman Coyoteom na albumima “Hornsman Coyote and Soulcraft” iz 2014. godine te na izdanju “Safe Planet” koji se pojavljuje dvije godine kasnije pod etiketama Ammonite Records i PDV.

No Soulcraft u 2017. godini proživljava promjenu u vidu vokala pa tako na Hornsmanovu poziciju zasjeda gvajanski reggae pjevač Ras Mc Bean koji trenutno živi i radi u Parizu. Ras Mc Bean kroz vlastitu glazbenu povijest blisko surađuje s brojnim imenima, a svoje pozitivne životne stavove tekstualno vrlo lako uklapa u žanr za koji se opredijelio. Ovaj gvajanski Parižanin stigao je u Beograd krajem 2017. godine na upoznavanje sa sastavom te su zajedničkim strukturiranim radom iznijeli album „Reggae On A Mission“.

Album otvara vrata misiji koja će vas predvoditi kroz životne lekcije protkane vrhunskom svirkom više od sat vremena. Priča o zahvalnosti prema životu proteže se kroz većinu skladbi i nameće se kao nit vodilja, a aktualni singl „Boots Tracks“ razbija tabue oko svete biljke i ruši takozvani babilonski sistem. Ras Mc Bean zajedno sa Soulcraftovom glazbenom vizijom misionarski maršira dalje kroz sve dublje mudrosti koje život nalaže. Imamo dva dragulja za zatvaranje albuma „Greatest Love“ i „Warriors“ koji se najviše ističu u moru životnih lekcija. Soulcraft kroz cijeli album profinjenom sviračkom protkanošću prate Ras McBeana, Jimi 3B Đukić je razvalio na gitarskim solažama, dok je beogradski bubnjar Dejan Utvar uložio izniman trud da bubanj često dođe u prvi plan. Klavijature vođene Vladimirom Krkljušom odvode ovaj album u posebnu dimenziju, a Soulcraft u cjelini još jednom pokazuje svoju sviračku čvrstinu bez obzira tko se nalazi u ulozi pjevača.

„Reggae On A Mission“ album je koji vodi Soulcraft izvan teritorijalnih granica i otvara nove mogućnosti te pokazuje novi smjer egzistiranja na reggae mapi svijeta.
Tekst:  

Video sadržaj