logo-t

 • Del Arno Band objavljuje album

  Del Arno Band objavljuje album

 • Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

  Brain Damage provozao KSET kroz 20 godina svog stvaralaštva

 • UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

  UNESCO dodaje reggae na popis svjetske kulturne baštine

 • Alpha Steppa dolazi u Zagreb

  Alpha Steppa dolazi u Zagreb

nike

Događanja
Izvještaji
30. Srpanj 2018

Seasplash je obiteljska stvar

Posljednji dan festivala 
Završni dan ovogodišnjeg izdanja Seasplash festivala nam je ponudio žanrovski malo šareniji program, jer ekipa iz organizacije svake godine uz dub i reggae oko kojih gravitira cijeli festival dodaje neki žanr da se to malo razbije, prošle godine je to bio punk, a ove godine je to bio hip hop, što mi je i logično jer je ta scena eksplodirala u zadnjih nekoliko godina kod nas u Hrvatskoj. Na Mainsplashu smo tako imali priliku poslušati zagrebački Bruto Geto i u zadnje vrijeme iznimno popularnog Vojka Vrućinu. Iako osjetno manje ljudi, pretpostavljam zbog oluje koja je poharala večer prije, a i zbog nedjelje, ekipe za dobar hip hop party nije nedostajalo.

Dok je hip hop ludnica vladala na Mainsplashu, nam Dubsplashu kvalitetnog duba nije nedostajalo, pa sam tamo i proveo najviše vremena ove nedjeljne večeri. Kad sam stigao, session su taman započinjali Dr.obi & Anja G koji su nam se nedavno predstavili sa svojim prvim EP-om "Bang Bang/Raggamuffin" za novi nezavisni label AmpliFyah Music. Predstavili su nam i nešto novog materijala, i nestrpljivo čekam novo izdanje od njih. Sve u svemu, odličan nastup ovog novog projekta. Nakon njih Dubsplash je preuzeo također naš stari znalac Jah Billah, od kojeg smo nedavno dobili remiks stvari od Dr.obija i Anje G. Također vrhunski nastup, pa su tako još jednom naše domaće snage jako kvalitetno prodrmale zidine Punte Christo. Za zatvaranje Dubsplasha ove godine su bili zaduženi naši dragi susjedi iz Italije, Wicked & Bonny, te nakon njih residenti Warrior Charge sa završnim sessionom do ranog jutra. Wicked & Bonny su nam pružili veoma tvrd dub session, nešto slično onome što Digitron voli puštati i mislim da su zadovoljili sve tvrde dub glave, te se veselim svakom njihovom ponovnom dolasku kod nas. Vrijeme je došlo za posljednji dub session ove godine na Seasplashu, a taj zadatak su dobili David (Warrior Charge) sa D-Vibeom i mislim da su taj zadatak jako dobro odradili. Selekciju Warrior Chargea već svi dobro poznajemo, stvarno nam je česti gost, tako da kvalitetnog duba za kraj nije nedostajalo. Negdje kada je Warrior Charge započinjao, otišao sam se još jednom prošetati do Mainsplasha koji je zatvorio također stari prijatelj Seasplasha Filip Motovunski, ovaj put s MC Navigatorom. Tamo i nisam naišao na neku gomilu ljudi, ali sam svakako naišao na jako kvalitetan d'n'b i kvalitetnog MC-a. Motovunski zna napravit party i zato slovi kao jedan od naših najboljih producenata elektronske glazbe. Nakon kratke posjete Mainsplashu, vratio sam se nazad na dub, te još jednom dočekao sunce uz odličnu glazbu. U jednom trenutku je David kroz mikrofon prozborio 'Seasplash is a family thing', odnosno Seasplash je obiteljska stvar i to je upravo rečenica s kojom bi opisao cijeli ovaj festival. Naš mali festival, od kojeg točno znamo što očekivati. 

Naravno da nedostataka ima, ali to je stvarno manje bitno jer znam da se Seasplash obitelj stvarno trudi, pa je i sa razlogom to naš najdugovječniji festival. Hvala vam ljudi na četiri prekrasna dana i vidimo se nagodinu!
Foto: Luka Sertić
Tekst:   Vedran Šimunec

Recenzije

Black Uhuru - “As The World Turns”
Brain Damage - "¡Ya No Màs!"
Max RubaDub – "Style & Passion"
Jah Schulz - "A Railroad Session"
Weeding Dub - "Another Night Another Day"