logo-t

11. Skaville Festival
Vijesti

11. Skaville Festival

Nadolazi nam 11. izdanje Skaville festivala
E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu
Vijesti

E3 i Egoless, predstavnici ZamZam Sounda u Mastersu

Volumen & Reggae hr predstavljaju Reggae utorak special edition 
Samory I - "Black Gold"
Recenzije
Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.
Vijesti

Objavljeni datumi 16. Seasplasha 2018.

Stigli novi datumi i puštene prve ulaznice za Seasplash 2018.
Overjam Festival opravdao povjerenje publike
Izvještaji

Overjam Festival opravdao povjerenje publike

Treći dan šestog dana Overjama
prev
next

nike

Događanja
 • 25.8.2018. | Q bar, Zadar

  One Dread

  Upad: 0 kn

 • 25.8.2017. | Stari grad, Đurđevac

  Brain Holidays, Ogenj

  Upad: 0 kn

 • 26.8.2017. | Kokopelli Beach Bar, Šimuni, Pag

  One Dread

  Upad: 0 kn

 • 26.8.2017. | Gradsko kupalište, Bjelovar

  Brain Holidays

  Upad: 0 kn

 • 1.9.2017. | Vintage Industrial Bar, Zagreb

  Brain Holidays acoustic

  Upad: 0 kn

 • 1.9.2017. | Močvara, Zagreb

  BASS EXPERIENCE

  Upad: 0 kn

 • 5.9.2017. | Masters, Zagreb

  # Reggae utorak: E3, Egoless, Sapleo, Inka

  Upad: 30 kn

 • 9.9.2017. | Inkubator / dvorište Galerije K2, Križevci

  # 11. Skaville Festival 2017.: THE INVISIBLES, DESKARATS, EMPATEE DU WEISS

  Upad: 45/55 kn

Izvještaji
12. Siječanj 2017

Povratak Showcasea na Punta Christo uz Sentinel Sound

Pula ugostila Sentinel Sound
Nakon dugo vremena Pula, točnije štinjanska tvrđava Punta Christo, je ugostila dobro poznati Showcase program. Gosti su bili poznati njemački Sentinel Sound, a Mungo's Arena bila je spremna za vrhunsku reggae i dancehall zabavu. Sve je krenulo uz gostovanje gostiju u novoj epizodi PulaP Reggae Stationa, a nastavilo se uz zabavu čiji je profil osvježenje za naše prilike. Uz dominaciju duba i elektronske bass glazbe, vrlo često se na našim prostorima zanemaruje dancehall i moderni reggae zvuk. Iako postoje vrlo dobri selektori, a nikad nije na odmet ni dobra zabava, nekako je sve to u sjeni ranije navedenih žanrova. No, unatoč toj činjenici, Showcase ne treba posustajati i siguran sam da i ova grana jamajčanskih ritmova može naći put do publike. Taj put pred njima je dug, ali uz događaje kao što je ovaj i goste kao što su Sentinel sasvim sigurno je da će u najmanju ruku dobro zabaviti i sebe i publiku. Ovo pišem iz razloga što je na ovom događaju bila najslabija karika. Iako su svi okupljeni i ispred i iza bine bili vrhunski raspoloženi za dobar provod, brojnost je u potpunosti podbacila. Sasvim sam siguran da među tom nekolicinom okupljenih nije bilo razočaranih, ali ipak bi ljepši osjećaj bio da se oduševljenje i pozitivan duh koji je vladao Mungo's Arenom podjelio na nešto više poklonika karipskih ritmova. 
Dodatna slika 1

Sama selekcija na ovom partiju bila je i više nego dobra, a veći dio večeri i odlična. Kada smo tek stigli do tvrđave, dočekao nas je Bradda Selecta uz vrhunsku selekciju najboljeg što moderna jamajčanska reggae produkcija nudi. Bio je to tek uvod u večer i njegova selekcija savršeno je legla na sličnu, ali nešto zagrijaniju selekciju koja će usljediti nakon njega uz glavne zvijezde večeri, Sentinel Sound. Ono što, nakon nerijetkih trauma na Overjamu i sličnim događanjima, prvo upada u oči i uši prilikom nastupa Sentinel Sounda jest činjenica da MC nije egotriperski manijak koji proizvodi preiritantne i loše artikulirane zvukove. Naprotiv, Sentinelov majstor ceremonije osoba je koja ima vrhunski osjećaj za selekciju selektora iza sebe i atmosferu ispred sebe.Uz vrlo dobar osjećaj za ovo dvoje, on je sasvim lako i uspješno odradio svoj posao. Odličan osjećaj za trenutak i odabir prave pjesme u pravo vrijeme krasi i selektora te smo tako uživali u vrhunskim odabirima od trenutnih najvećih reggae imena poput Protojea i Chronixxa do onih iz zlatnog doba dancehalla poput Buju Bantona. Vrhunska zabava je uz Sentinel Sound zagarantirana. Nakon gostiju iz Stuttgarta, na binu opet dolazi Bradda Selecta, ali ovaj put uz pratnju Hot Steppe i Ras Mista koji su solidno podgrijavali atmosferu na mikrofonima te se zabava nastavlja u jednako pozitivnom ozračju uz malobrojnu, ali vrhunski raspoloženu publiku. 

Malo događanje i odlični gosti, a i domaćini. Znam da organizatorima nikako nije drago da su ovim odličnim njemačkim kolektivom uspjeli privući samo omanju skupinu publike, ali atmosfera i ozračje koje je stvoreno svakako im može služiti na čast. Siguran sam da će se riječ o vrlo dobroj atmosferi i odličnim izvođačima proširiti te ostaje nada da će se Mungo's Arena (ili neki drugi pulski prostor) ipak nešto bolje popuniti prilikom sljedećeg Showcasea.

Foto: Zegrani, Blackstudio
Tekst:  

Recenzije

Samory I - "Black Gold"
Vivian Jones - "Deep Roots"
Trilion - "Ain't No Future With No Past"
Waitapu - "Hortus"
Bob Marley and The Wailers - "Exodus 40"